PREDLOGI ZA LOKALNO KMETIJE IN PONUDNIKOV HRANE


Ta objava je nastala v povezavi z enim prvih videjev v najine izzivu 30-dni prijaznosti oz. dobrih dejanj, ki je potekal v oktobru in novembru na najinem Instagramu in Facebook-u. V objavi na Facebook-u sem vas prosila, da navedete čim več različnih kmetij, ponudnikov lokalne, domače hrane. V videu pa si lahko ponovno (ali pa prvič pogledate) daljšo razlago, zakaj sva za vas zbrala, in ga bova še naprej zbirala, seznam ponudnikov.

JUGOVZHODNA SLOVENIJA:

  • ŠENTJERNEJ: Sr(e)čni vrt pri Danijeli?? Trenutno na razpolago krompir, sveže zelje, por, blitva, brokoli, repa, koleraba, ohrovt – vijolični ali glavnati, korenje, sezonsko pa šparglji, aronija, česen in čebula ter cel pisan vrt ostale zelenjave????? in domača jajca, dostava na dom.
  • TREBNJE: Ekološka kmetija Kukenbauer

    SPODNJEPOSAVSKA:
  • STROMLJE: veliko lokalnih ponudnikov. Na primer: Franc Petan – med (zelo dober med – več vrst ?)Kmetija Kostanjšek: jajca, skuta, mleko, meso. Okrepčevalnica – Kranjčič Ana, s. p.: sveže, eko postrvi; Kmetija Jelčič.
  • NOVO MESTO: Kmetija Kukenberger

OSREDNJESLOVENSKA:

LJUBLJANA: Elkološka kmetija Avšič, super ponudba iz polja na mizo.

KLADA, IG/ŠKOFLJICA: kmetija Škerjanc. Za dostavo ne vem, imajo pa ogromno stvari. Od sadja, moke …

VRHPOLJE, MORAVČE: kmetija Požar, zelenjavaGorica (Moravče)-kmetija Pr’Orehk, jajca in občasno zelenjavaDomžale- Gospodična medična, čebelji pridelki.

GORICA, MORAVČE: kmetija Pr’Orehk, jajca in občasno zelenjava.

DOMŽALE: Gospodična medična, čebelji pridelki.

LJUBLJANA, PODUTIK: Kmetija Adam: Odlična skuta, mleko, zelenjava itd..

LJUBLJANA, IG: čebelarstvo Urška Intihar. Surov med, matični mleček, cvetni prah. Da se zmenit tudi za dostavo, če niste predaleč. 

IHAN: Eko kmetija/mlin – Stražar.

ŠTUDA: Samopostežna hišica z zelenjavo Ložar in Peterka.

  • GORENJSKA:

– ŠKOFJA LOKA:

PODRAVSKA:


Z vašimi predlogi bomo seznam še dopolnjevali, tako da zelo dobrodošli, da dodate svojega pod originalno objavo ali po to. ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *