To, da se radi opravimo na izlet, že vsi veste. Tudi to, da je iz ljubezni do izletov, sprehodov in raziskovanja narave, nastal ta blog, najbrž že veste. Ravno zato je verjetno malo nenavadno, da do rojstva Ine sploh nisem vedela za noben drug živalski vrt v Sloveniji kot je ljubljanski živalski vrt. Odkar se je rodila Ina smo tja odšli kar nekajkrat. Zdela se mi je odlična priložnost, da vidi tiste živali, ki jih sicer pri nas ne bi. Mi je bilo pa vedno zelo pomembno, da je za živali lepo poskrbljeno. Tako mi je prijateljica enkrat, ko sva se pogovarjali o tej temi predlagala, da naj obiščemo Mini ZOO Land v Slovenskih Konjicah. Kljub temu, da je bilo to že zelo dolgo nazaj, ga nismo obiskali do pretekle sobote. Tja smo se odpravili skupaj s prijateljico in njeno družino. Tako je bilo veselje še večje, saj je imela Ina družbo svojega vrstnika. Do Slovenskih Konjic smo potrebovali približno eno uro, ki pa je minila ob glasbi in Ininemu klepetanju, Tiana pa je mirno spančkala.

Zdi se mi, da smo izbrali ravno pravo uro, ne prezgodaj, ne prepozno, da smo si lahko pred kosilom ogledali večino živali. Otroka sta bila najbolj navdušena nad levoma, seveda. Vsi skupaj pa smo navdušeno hranili alpako in kozice, malo prestrašeno podajali arašide veliki ari, občudovali veliki želvi, krokodila, kače, divjo svinjo in še mnogo drugih živali.

Celoten živalski vrt je zasnovan kot tematski park, kjer boste našli od ruševin davno izgubljenih mest, do kavbojev, indijancev, ladij, podmornic itd. Za otroško domišlijo pravi raj za igro. Naša 4-letnika sta imela ves čas nekaj za početi pa tudi na koncu dneva bi lahko še ostala pa bi našla še kaj, kar nista pregledala. Našli smo tudi vodo in pesek, kar je še posebno veselje za majhne otroke. Zato vam priporočam, da imate s seboj rezervna oblačila zanje, da lahko v vročih dneh otroci izkoristijo tudi možnost igranja v ali ob vodi, brez kasnejšega iskanja suhih oblačil. Hrano smo mi imeli sicer s seboj, vednar smo si vzeli kasneje tudi prigrizek in pijačo na avtomatu. Imate tudi avtomate za kavo, če vam zapaše. Opazili oz. zavohali smo tudi popcorn, tako da lačni ne boste, tudi če ne bi nič prinesli s seboj. Imate pa v bližini tudi odlično restavracijo, tako pravijo tisti, ki so jo že obiskali, tako da se boste lahko tudi ‘konkretno’ najedli.

Kot doječi mamici majhne dojenčice mi je veliko pomenilo tudi to, da sem se lahko usedla v senčki in sede dojila. Imate tudi dovolj ležanikov v senčki, vendar smo se mi kar udobno namestili na enem izmed lesenih paviljončkov, kjer sem lahko Tiano tudi previla.

Naša malčka sta se pogumno spuščala na ‘krogcih’, se vrtela v košarah in osvojila gusarsko ladjo. Ina se je zagotovo najbolj razveselila ponija, s katerim je lahko šla en krog. Animatorki je z veseljem povedala, da ‘ona ima še en drug ranč’, kar sem morala jaz prevesti v ‘jaha ponije tudi v konjeniškem klubu’, haha. Kaj več pa vam ne povemo, saj boste morali odkriti sami. Lahko vam povemo samo še to, da ‘nikar ne hodite v hišo strahov’. 🙂 Obisk vam toplo priporočamo, sploh pa v toplih dneh, saj boste imeli z majhnimi in tistimi malo majhnimi otroki dovolj zabave za ves dan.

P. S.: Spremljajte tudi našo FB stran, kjer boste v prihodnjih dneh lahko našli nagradno igro, v kateri bomo podarili letno karto za obisk Mini ZOO Land-a v Slovenskih Konjicah.

Fotografije sta prispevala: Jaka Komidar in Neya Mramor Peron

Leave a Comment